Branches

Agro Food Lab is gespecialiseerd in microbiologische analyses en detectie van pathogenen, zoals Salmonella en Listeria van diverse producten afkomstig van de verschillende branches en kan elke branche voorzien van een breed scala aan analyses. Naast productmonsters is het ook mogelijk om verschillende omgevingsmonsters uit te voeren.

Klik hieronder op je branche waar je actief in bent.

Groente

Agro Food Lab kan met verschillende microbiologische onderzoeken controles uitvoeren op de groente producten

Vis

Wereldwijd stijgt de consumptie van verse en bevroren vis. In Nederland is er een verschuiving te zien naar de consumptie van verse vis. De Nederlandse industrie kent belangrijke visverwerkende locaties, maar deze voorzien slechts 25% van de Nederlandse consumenten.

Met deze positie in de markt, is kwaliteit van belang met enkel de beste producten. Binnen ons laboratorium kunnen er vele verschillende onderzoeken op visproducten uitgevoerd worden.

Vlees

Kwaliteitssystemen maken de vleessector transparant en controleerbaar. Microbiologisch onderzoek in de vleessector moeten worden gedaan vanuit de regelgeving. Daarnaast kan de voedselveiligheid gereguleerd worden. 96% van alle Nederlanders eet één of meerdere keren per week vlees en daarom is vlees ook een belangrijk onderdeel van zowel het Nederlandse als het Europese eetpatroon. Kwalitatief goede producten maken de sector sterk en Nederland een belangrijke speler in de internationale markt.

Agro Food Lab kan met verschillende microbiologische onderzoeken controles uitvoeren op de dierlijke producten

Kaas

Nederland staat bekend om haar kaas en wordt ook wel het ‘kaasland’ genoemd. Naast dat Nederland de vier na grootste kaasproducent is, staat het land ook bekend om haar lekkere en verschillende kaassoorten.

Jaarlijks wordt er 866 miljoen kilo kaas geproduceerd, waar meer dan 88% wordt geëxporteerd.

Kaas is een dierlijk en vers product en heeft de optimale omstandigheden voor de groei van micro-organismen.

Agro Food Lab biedt verschillende analyses op het gebied van kaas en voorziet haar afnemers van een betrouwbare analyse

Pluimvee

Microbiologisch onderzoek binnen de pluimveesector wordt veelvuldig uitgevoerd voor de Nederlandse regelgeving. Voor onderzoek op deze pathogenen ben je bij Agro Food lab op het juiste adres. Naast dit, kunnen wij voorzien van omgevingsanalyses op de Listeria bacterie.

 

Dierenarts

Binnen veterinair onderzoek is microbiologisch onderzoek van belang voor de detectie van pathogenen. Microbiologisch onderzoek is van groot belang terwijl de dierenarts wel de expertise maar niet altijd de juiste accreditaties in huis heeft. Agro Food Lab biedt de juiste onderzoeken en kan met geavanceerde technieken binnen een kort tijdsbestek betrouwbare resultaten delen.